З гарбузом і грибами: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих галушок
Учасниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф"Ірина Давиденко показала, як приготувати смачні українські галушки з гарбузом і грибами.
"Галушки - це одна з моїх найулюбленіших українських страв. Часто експериментую з ними і впевнена, що цей варіант вам сподобається!", – радить "Мастер Шеф" Ірина Давиденко.
Для приготування галушок зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- вода – 100 г
- кефір – 400 г
- дріжджі живі – 20 г
- сода - 0,5 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- борошно – приблизно 650 г
- сіль – за смаком
- гриби (гливи) – за смаком
- вершкове масло - 50 г
- часник - кілька зубчиків
- гарбуз – за смаком
- вершки - 150 г
Гарбуз "Мастер Шеф" Ірина Давиденко запікає в розігрітій до 170 градусів духовці до мʼякості, а потім перебиває з вершками до однорідності.
Для тіста на галушки дріжджі розводимо в теплій воді з цукром та лишаємо на 10 хвилин у теплому місці.
Окремо трохи розігріваємо кефір, додаємо соду, сіль та перемішуємо. Додаємо кефірну суміш до дріжджів і перемішуємо. Невеликими порціями всипаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником і даємо йому підійти.
Тим часом гриби "Мастер Шеф" Ірина Давиденко обсмажує на розігрітій пательні з олією до золотистої скоринки. Потім додаємо подрібнений часник, ще трохи обсмажуємо. Додаємо вершкове масло, трішки води та доводимо під кришкою на малому вогні.
З тіста формуємо валик, нарізаємо на рівні шматочки та формуємо галушки у формі кульок. Готуємо галушки на пару під кришкою приблизно 5-7 хвилин.
Тим часом гарбузове пюре прогріваємо в сотейнику. Викладаємо сюди готові галушки, солимо за смаком та подаємо зі смаженими грибами.