Шоколадне печиво з сирною начинкою: зірка "Зважені та щасливі" дала простий рецепт
Переможниця шоу "Зважені та щасливі", а тепер експерт зі схуднення, дієтолог Юлія Науменко розповіла, чим можна замінити магазинне печиво.
Домашнє шоколадне печиво виходить не лише смачним, а й корисним і без зайвих калорій, тому це ідеальний варіант для тих, хто намагається схуднути або просто стежить за фігурою.
Для основи печива зірка "Зважені та щасливі" бере такі інгредієнти (у розрахунку на два печива-сендвіча):
- вівсянка плющена перемелена - 30 г
- білок курячого яйця - 1 шт.
- банан - 50 г
- какао-порошок - 1 ч.л.
Для сирної начинки нам знадобиться:
- сир кисломолочний мʼякий - 70 г
- мед - 1 ч.л.
- горіхи подрібнені (будь-які, окрім арахісу) - 20 г
Банан зірка "Зважені та щасливі" Юлія Науменко розминає виделкою та змішує з перемеленою плющеною вівсянкою та какао-порошком. Яєчний білок збиваємо до стійких піква, додаємо до бананової маси та акуратно перемішуємо.
На змащений олією пергамент за допомогою ложечки викладаємо шоколадно-вівсяне тісто, щоб у нас вийшло чотири печива. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Готовому печиву даємо охолонути.
Для начинки зірка "Зважені та щасливі" змішує до однорідності мʼякий кисломолочний сир із медом і подрібненими горішками. Два печива змащуємо начинкою, а зверху накриваємо ще двома печивками.
Смакувати це печиво зірка "Зважені та щасливі" радить не одразу, а дати йому постояти в холодильнику мінімум годину, можна ніч.