Как запечь утку в духовке, чтобы она была вкусной: пошаговый рецепт

Поділитися сюжетом
Как запечь утку в духовке, чтобы она была вкусной: пошаговый рецепт

Приготовление запеченной утки – это не просто кулинарный процесс, а настоящее искусство, требующее внимания к деталям и любви к пище.

Блогер Андрей Клюс поделился рецептом, позволяющим получить нежную и вкусную запеченную утку, используя простые, но важные этапы, такие как засолка, обжиг и маринование.

Первый этап: Засолка утки

Первое, с чего начинается приготовление, – это засолка утки. Этот этап является критически важным для достижения сочности мяса. Для засолки нужно приготовить 6-процентный соляной раствор. Это означает, что на 2,5 литра воды следует использовать 150 г соли. В этот раствор мы помещаем целую утку, которая должна просолиться в течение ночи. Именно благодаря этой процедуре запеченная утка будет сочной и вкусной.

Обжиг: важный этап

После засолки утку необходимо обжечь, чтобы избавиться от волос, которые могут остаться на коже. Для этого используют горелку, которой обжигают кожу с обеих сторон. Этот этап также важен для того, чтобы кожа была хрустящей и аппетитной. Как только обжиг завершен, можно переходить к следующим этапам приготовления.

Подготовка к запеканию

На этом этапе утка готова к мариновке. Мы берем один апельсин и нарезаем его на четыре части, после чего фаршируем утку. Остатки апельсина можно использовать для маринования с использованием специй: черного перца, соли, итальянских трав, а также оливкового масла. Все эти ингредиенты позволят нашей запеченной утке обрести неповторимый вкус.

Запекание утки

Теперь пришло время запекания! Утку следует поместить в разогретую духовку на 150 градусов в час. После этого ее нужно перевернуть и запекать еще 30 минут при более высокой температуре. Во время запекания не забывайте о гарнире – апельсинах, которые можно поджарить на противне. Это не только придаст аромату, но и создаст визуально привлекательную подачу блюда.

Подача и дегустация

Когда утка будет готова, ее нужно достать из духовки и отдохнуть. Затем нарезаем ее на порции, подаем на тарелку, украшаем апельсинами и поливаем малиновым соусом. Эта запеченная утка с гарниром станет настоящим украшением любого стола.

Читайте также:

Как быстро приготовить украинский студень: Клопотенко раскрыл идеальный рецепт

Рецепт нежной творожно-тыквенной запеканки от победительницы "Мастер Шеф": вкусно и красиво

Торт "Наполеон" с невероятно нежным кремом: рецепт от шеф-повара Клопотенко

Джерело: politeka.net
Як замінять розсадник корупції МСЕК: чого чекати українцям
Ізраїль охопили масові протести після звільнення голови Міноборони
Ощадбанк зняв гроші, а готівку не видав: банк залишає людей у розпачі
"Це нонсенс": полковник ЗСУ зізнався, що не так з навчанням українських військових
Фіалки будуть красивими і здоровими: як правильно доглядати вибагливі квіти, щоб не занапастити
NYT дізналося деталі першого бою військових ЗСУ із солдатами КНДР
Мобілізація чоловіків старше 50 років: чи можуть призвати до війська
Українці масово отримують "нульові" платіжки від "Нафтогазу"
ДТЕК виконав основні роботи з підготовки електромереж до проходження зими
Як приготувати рис для суші: шеф-кухар дала простий і бюджетний рецепт
Копійка гривню береже: "Нафтогаз" дав поради для зменшення платіжки
Під Курськом у полон схопили окупанта, який став свідком вбивства українських бійців
Стало відомо, куди подівся Вася Бендас із "Шоу Долгоносиків": яка доля спіткала відомого актора
​На чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді українські спортсмени здобули 34 медалі
У моторошній пожежі на Полтавщині загинули дві літні жінки та дитина
Репер Ярмак пояснив, що мобілізація – це не вирок. Навіть призначення у піхоту
Михайло Бурдейний: король митниці продовжує процвітати попри корупційні скандали
Вибори у США: у Євросоюзі заявили про незмінність позиції з підтримки України
Простий рецепт сирників, які завжди виходять смачними та ніжними: секрет у пропорції
Подвійне підвищення тарифів: українців хочуть залишити з пустими гаманцями
Неподалік кордону з Румунією знайшли тіло чоловіка
Українські військові показали, як знищують окупантів на околицях Часового Яру
Відмова у субсидії: які документи можуть змінити рішення ПФУ
Нова китайська зброя, натхненна "Зоряними війнами", зможе знищувати супутники ворога на орбіті
"Всі скоро будемо там": суддя "МастерШеф" пройшов ВЛК та відповів, чи готовий йти на фронт
У Польщі 45% від загальної кількості іноземних студентів - українці
Махінації на 608 млн грн: ДБР передало до суду справу ексменеджерів банку "Фінанси та Кредит"
​У понівеченому Кураховому лишається близько тисячі людей
Проблеми з опаленням: українцям розповіли, що робити у разі надто сухого повітря у квартирі
Очільниця Міністерства захисту довкілля Світлана Гринчук нагадала про важливий день: "Робимо все можливе"
Росіяни перекидають РЕБ із Санкт-Петербурга до кордону з Україною
​Парамедикиня Ірина Цибух посмертно отримала відзнаку за лідерство
Суд в РФ визнав законним вирок Гіркіну: деталі
Чим підживлювати орхідею у домашніх умовах: найкращі варіанти від господинь
Українцям назвали ідеальний вік для мобілізації: ухиляються або мають бронь
Овочевий салат стає розкішшю: ціни на огірки та помідори різко пішли вгору
В ЗСУ збільшили термін підготовки військових до 45 діб
Американський Newsweek: Метінвест Ахметова виробив 600 унікальних криївок для ЗСУ
Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської
Український художник зобразив "матушку-росію" під час народження "гарматного м'яса"