Рецепт домашнього вівсяного печива за 10 хвилин: з корицею ще смачніше
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як за 10 хвилин приготувати смачнюще домашнє вівсяне печиво з корицею та горішками.
"Для мене випічка печива завжди дуже атмосферний процес. Включаю легкий фільм або улюблену музику. Швидко замішую тісто, формую печиво і відправляю загорати в духовку. Поки печиво запікається, якраз можна заварити горнятко кави або запашного чаю", – розповіла кулінар.
Для приготування ароматного вівсяного печива з корицею та горішками нам знадобляться такі інгредієнти:
- вершкове масло (мʼяке) - 110 г
- цукор (краще коричневий, але можна замінити і на звичайний) - 140 г
- яйце - 1 шт.
- вівсяні пластівці - 90 г
- борошно - 160 г
- розпушувач - 5 г
- кориця - 0,5 ч.л.
- горіхи (будь-які) - 100 г
Мʼяке вершкове масло розтираємо з цукром. Слідом додаємо яйце та активно змішуємо, щоб маса трохи збільшилася в обʼємі.
Після цього додаємо вівсяні пластівці та перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем і корицею та знову перемішуємо. Горіхи нарізаємо ножем, також додаємо до тіста та ще раз добре все вимішуємо.
Ділимо тісто на порції та формуємо з нього печиво у вигляді шайбочок. Сформоване вівсяне печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку до золотистості (приблизно на 10 хвилин).