Як приготувати смачний плов: шеф кухар дав найпростіший рецепт

Поделиться сюжетом
Як приготувати смачний плов: шеф кухар дав найпростіший рецепт

Плов – це не просто страва, а справжнє мистецтво, тож важливо знати прийоми, які допоможуть створити страву з насиченим смаком та ідеально розсипчастим рисом.

Андрій Клюс, популярний блогер, показує, як приготувати плов, який здивує своїм смаком навіть найвибагливіших гурманів.

Важливість правильної підготовки інгредієнтів

Щоб приготувати плов, Андрій починає з ретельної підготовки інгредієнтів. Він використовує два види м’яса: яловичину для основного смаку та свинячі ребра для додаткової соковитості. Плов часто асоціюється з багатим ароматом, і важливим елементом стає не лише м’ясо, а й спеціально підсмажена цибуля. За словами Андрія, головний секрет смаку плову полягає в правильній обсмажці цибулі. Його особливий підхід дозволяє звільнити всі приховані аромати й солодкість, які стануть основою для насиченого зірвака – це соус, що додає плову глибокий смак.

Як правильно обсмажити цибулю

Андрій пояснює, що багато хто не до кінця розуміє, як підсмажити цибулю для плову, і роблять це лише до золотистого кольору. Проте його азербайджанський знайомий відкрив йому інший метод: щоб приготувати плов із багатим смаком, цибулю потрібно смажити до темно-коричневого кольору. Цей трюк, який Андрій вивчив від досвідчених кухарів, дозволяє цибулі повністю розчинитися в зірваку, залишаючи лише смак і карамелізовану солодкість.

Тонкощі роботи з рисом

Для того щоб рис у плові вийшов ідеально розсипчастим, важливо підготувати його заздалегідь. Андрій використовує басматі – сорт, відомий своєю довжиною та ароматом. Рис треба замочити в теплій воді з сіллю, що дозволяє йому втратити зайвий крохмаль. У результаті плов стає легким, а зернятка не склеюються між собою. Цей етап є надзвичайно важливим для того, щоб правильно приготувати плов.

Секрети з додаванням спецій

Спеції – це те, що надає плову його унікальний аромат і смак. Андрій рекомендує додавати суміш спецій із зірою та барбарисом. Барбарис, зокрема, додає плову легку кислотність, яка сприяє руйнуванню крохмалю і робить рис ще розсипчастішим. Зіра ж підсилює традиційний східний аромат, завдяки якому плов асоціюється зі справжніми кухнями Центральної Азії.

Процес тушкування та фінальні штрихи

Щоб правильно приготувати плов, Андрій дає кілька фінальних порад. Він наголошує, що потрібно тушкувати зірвак із м’ясом і цибулею достатньо довго, щоб усі інгредієнти розчинилися в єдиній консистенції. Лише після цього додається рис та інші елементи, як-от часник та чилі для додаткового аромату. Готовий плов повинен настоятися, ідеально — під щільно закритою кришкою, щоб усі смаки встигли об’єднатися.

Читайте також:

Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Ціни найвищі за останні 7 років: в Україні стрімко дорожчає базовий овоч

Як швидко приготувати булгур: найпростіший рецепт

Источник: politeka.net
До семи возросло количество жертв российского удара по Запорожью
Спасатели предупреждают: как правильно использовать обогреватели, буржуйки и печи
Россияне запустили ночью 63 "шахеда" по Украине
Коллекторов можно не опасаться: для кредитных должников установили новые правила
Украинцы могут загреметь за решетку за хранение дров: Рада приняла законопроект
Зима уже не за горами: когда пора переходить на зимние шины, чтобы избежать штрафов
Повестки не было, но вы в розыске: украинцев предупредили о неожиданностях от ТЦК
Как посеять морковь в ноябре: золотые правила хозяек
Тарифы на водоснабжение: придется ли платить больше в 2025 году
Не дайте себя обмануть: как избежать уплаты чужих долгов за коммунальные услуги
Как приготовить домашние заварные пирожные: рецепт идеального теста и крема от Лизы Глинской
Результаты выборов президента США: сколько голосов получили Трамп и Харрис
Последний Cadillac Элвиса, роскошный седан 1977, года станет звездой аукциона
В Украине совсем скоро начнутся сильные снегопады: синоптики поделились прогнозом
Украинцам грозятт 20-часовые отключения света: прогнозы на зиму звучат тревожно
Мобилизация студентов в ноябре 2024 года: кто не получит отсрочку
"Укрэнерго" хочет переложить свои долговые обязательства на плечи обычного населения
Цены на мясо заставят сесть на диету: чего ждать украинцам дальше
Куриное филе с овощами под сыром: как сделать мясо сочным и вкусным
Участницы "Холостяка" раскрыли жуткую правду про "рабский" контракт, шантаж и сексуальную эксплуатацию на проекте
Женщины могут заменить мужчин на фронте: нардепка объяснила, как решить проблемы мобилизации
Катя Жесть рассказала, что мешает людям перейти на здоровое питание: время, эмоциональное истощение, диджитализация
Образование после 9 класса: какие профессии выбирают украинские ученики
Гороскоп на 6 ноября для всех знаков Зодиака: день для важных решений
Что нельзя делать женщинам 6 ноября и зачем макать пальцы в мак: приметы и запреты на Павла и Клавдии
Как не война, так уничтожение Вселенной: "правнук Ванги" из Болгарии рассказал, что на Земле останутся только животные
Как приготовить вкусный плов: шеф повар дал самый простой рецепт
Как быстро вырастить зеленый лук на подоконнике: полезные советы от садоводов
Яркий и вкусный рецепт от звезды "Мастер Шеф": готовим равиоли с уткой
Чем подкормить землю в ноябре: лучшие варианты садоводов
Warner Bros. планирует вернуть "Игру престолов" в виде фильма: что ждать фанатам
Чем подкормить комнатные растения в ноябре: будут цвести и радовать
Питание довело парня до слепоты: как это произошло
Ничего не было: украинцы кладут деньги на счет, но в ПриватБанке их теряют и ищут месяцами
Деликатес за копейки: звезды "Мастер Шеф" показали, как вкусно приготовить куриные головы
Пиво поможет с идеальным газоном: пить не придется
Должностные оклады больше 100 тысяч гривен: экономист рассказал про зарплатные "манипуляции" чиновников
Часть пенсионеров потеряет 2300 грн из основной выплаты: кого в очереди обвели карандашом
"Ласковая украинизация" уже не работает: предлагают новый подход
Путин отличился смешным заявлением про использование матов россиянами