Делікатес за копійки: зірки "Мастер Шеф" показали, як смачно приготувати курячі голови
Учасники кулінарного шоу "Мастер Шеф" Артем Горбенко та Любов Канівець показали, як просто та смачно можна приготувати курячі голови Гунбао (по-китайськи).
Головна смакота в курячих головах – це мізки, а з таким соусом страва вийде дуже смачною.
Для цього рецепту зірки "Мастер Шеф" використали:
- курячі голови - 12 шт.
- перець болгарський - 1 шт.
- зелена цибуля - маленький пучок
- часник - 3 зуб.
- імбир - 15 г
- арахіс - 100 г
- перець чилі - 5 г
- кунжут - 25 г
- сіль - 5 г
- цукор - 30 г
- соєвий соус - 40 г
- соєвий соус темний - 10 г
- курячий бульон - 100 мл
- бодян - 3 г
- фенхель - 5 г
Спершу зірки "Мастер Шеф" зачищають, обпалюють курячі голови та відварюють їх.
Болгарський перець нарізаємо соломкою, зелену цибулю на досить довгі шматочки, часник, імбир і чилі – дрібно.
Варені курячі голови зірки "Мастер Шеф" обсмажують на олії з усіх боків. Обсмажені голови прибираємо з казана чи пательні.
У сухому казані прогріваємо арахіс, кунжут і спеції, щоб вони розкрили свій аромат. Додаємо солодкий перець, чилі, часник, імбир, сіль і продовжуємо смажити. Вливаємо соєвий соус, додаємо цукор і перемішуємо.
Далі зірки "Мастер Шеф" вливають курячий бульйон і тушкують соус приблизно 5 хвилин. Повертаємо обсмажені голови в казан, перемішуємо та готуємо ще 15-20 хвилин. У кінці додаємо зелену цибулю.
"Як їсти цей делікатес? Знімаєте черепушку і висмоктуєте мізки", – пояснив учасник "Мастер Шеф".