Найсмачніша сирна паска без випічки: Злата Огнєвіч розкрила рецепт мами
Таку сирну паску випікати не потрібно, пише Politeka.net.
І для її приготування знадобляться такі інгредієнти: сир 9% - 800 гр, вершки 33% - 200 гр, варене згущене молоко - 380 гр, масло вершкове - 100 гр, мак - 2 ст. л, а також прикраси для паски.
Сирна паска без випічки.
За словами Злати Огнєвіч, усі інгредієнти необхідно подрібнити блендером, щоб вицшла однорідна маса. Потім пересипати все у форму форму для сирної паски та залишити на ніч під пресом.
«Щоб зайва волога вийшла з паски», - зазначила Злата Огнєвіч.
Вже через 12-15 годин паску можна прикрашати.
Сирна паска без випічки.
«Будемо готувати!»,
«Дякую, спробую»,
«Так ніжно»,
«Смакота», - коментують рецепт сирної паски без випічки шанувальники співачки.
Сирна паска без випічки.
Сирна паска без випічки.
Зазначимо, традиційно на Великдень випікають дріжджові паски і роблять сирну паску. Сирна паска готується у формі усіченої піраміди, що повторює форму гробу, де сталося воскресіння Христа. Саме тому на одну з сторін сирної паски наносяться літери «ХВ», що означають привітання «Христос Воскрес!».
За іншою ж версією сирна піраміда символізує Голгофу - гору, на вершині якої був розп'ятий Христос.