У рекордсмена - 300 об’єктів: топ-10 нардепів - "королів нерухомості"

Поделиться сюжетом
У рекордсмена - 300 об’єктів: топ-10 нардепів - "королів нерухомості"

Журналісти проаналізували декларації українських нардепів та дізналися власниками якої нерухомості та у якій кількості є народні обранці. Лідером став член депутатської групи "За майбутнє" - у його власності понад 300 об'єктів нерухомості

Про це йдеться в матеріалі "NV".

Так, перше місце посів Віктор М’ялик, який є членом депутатської групи "За майбутнє". У його декларації за 2022 рік зазначено понад 300 об'єктів нерухомості, всі з яких розташовані в Київській області.

Зокрема, у Софіївській Борщагівці (передмістя столиці) М’ялик володів 33 квартирами площею від 37 до 139 кв. м, а також дачним будинком. У цьому ж передмісті Києва нардеп володів 310 переважно невеликими нежитловими приміщеннями.

Неподалік розташовувалися зазначені депутатом громадська будівля площею 6712 кв. м, громадський виробничий будинок на 469 кв. м та дитячий дошкільний заклад площею 1903 кв. м. У цьому ж селі депутат мав у власності 54 паркомісця та 16 гаражів. Окрім цього він також мав один дачний будинок та один житловий будинок на 193 кв. м у Мотовилівці (Київщина), а також 12 нежитлових приміщень у Петропавлівській Борщагівці (ще одне столичне передмістя). Окрім самого М'ялика нерухомість зареєстрована на його дружині та сині. Серед них: будинки, квартири, дачі, земельні ділянки.

На другому місці опинився Олег Тарасов, представник фракції партії "Слуга народу". У своїй декларації за 2022 рік він вказав житловий будинок у Києві, але фактично проживав у квартирі у столиці площею 285 кв. м та був зареєстрований у житловому будинку у Кропивницькому площею 510 кв. м.

Зазначено, що Тарасов став найбільшим забудовником Ради за підсумками 2022 року, оскільки мав у власності 30 квартир, які ще зводяться, у Ірпені Київської області, площі яких коливаються від 37 до 178 кв. м. У своїй декларації нардеп зазначив, що отримав права на всі ці квартири у 2016 році.

Читайте також: "Працювали у поті чола": кожен третій нардеп розжився новим авто і житлом під час війни

На третьому місці у рейтингу "королів нерухомості" опинився Артем Нагаєвський, який представляє фракцію "Слуга народу". Він здобув це місце завдяки активному будівництву квартир.

Народний депутат володів чотирма квартирами в Києві площею від 51 до 137 кв. м. При цьому, його дружина, Анастасія, має у власності столичну квартиру площею 31 кв. м.

Поміж об'єктів незавершеного будівництва Нагаєвський зазначив 19 квартир у Києві з площами від 43 до 107 кв. м, права на які він отримав у 2019 році.

Крім цього, депутат володів пекарнею у селі Попудня Черкаської області і орендував офіс у Монастирищі, також на Черкащині.

На четвертому місці рейтингу опинився Володимир Ватрас, представник фракції "Слуга народу". Разом із своєю дружиною Оксаною він володів 12 оселями, а також двома будинками, які ще зводилися.

Сам депутат мав у своєму володінні 4 квартири у Хмельницькому з площами 38, 42 та дві по 51 кв. м. Дружина володіла 5 квартирами у тому ж місті з площами від 33 до 121 кв. м. З 2022 року Оксана Ватрас також стала власницею двох житлових будинків у селі Лісові Гринівці Хмельницької області - один площею 174 кв. м та інший 344 кв. м, проте останній перебував у частковій власності жінки. У спільній сумісній власності дружини Ватраса також була зазначена квартира площею 65 кв. м у Хмельницькому.

Крім того, у 2021 році Ватрас став власником житлового будинку площею 492 кв. м у Лісових Гринівцях, а його дружина — квартири площею 43 кв. м у Хмельницькому. Однак ці об'єкти ще не були завершені на момент декларування.

На п'ятій сходинці рейтингу "королів нерухомості" розташувалися співвласники мережі гіпермаркетів "Епіцентр-К" — народний депутат Олександр Герега разом з дружиною Галиною. Вони володіли нерухомістю як в Україні, так і за кордоном, володіючи загалом 11 оселями.

Галина Герега мала власність в Іспанії, включаючи житловий будинок площею 455 кв. м, ділянку з житлом на 1380 кв. м, а також ізольоване житло та земельну ділянку на 3180 кв. м. Крім того, вона володіла двома квартирами у Києві площею 190 та 888 кв. м. У її володінні також була недобудована квартира у Києві площею 383 кв. м.

Сам народний депутат мав два житлові будинки у Києві площею 109 та 162 кв. м, а також квартиру у Хмельницькій області площею 29 кв. м. У спільній власності подружжя були квартира у Києві площею 302 кв. м та домоволодіння у Київській області площею 240 кв. м.

Шосте місце у цьому рейтингу зайняв Антон Кіссе, представник депутатської групи "Довіра". Разом із дружиною Галиною вони мали у 2022 році 11 житлових помешкань, які розташовувалися не лише в Україні, а й за кордоном.

Сам депутат володів квартирою площею 88 кв. м в Болгарії, тоді як його дружина мала там 3 квартири площею 162, 81 та 29 кв. м. Крім цього, Кіссе зазначив, що він є власником двох квартир в Одесі — площею 198 та 152 кв. м, а також однієї квартири на 52 кв. м в Ізмаїлі Одеської області. У нього також були два житлові будинки на Одещині — площею 321 кв. м у селищі міського типу Авангард та 179 кв. м у селі Євгенівка.

Дружина мала у власності квартиру на 108 кв. м у Києві та ще одну квартиру на 95 кв. м в Одесі. Крім того, Кіссе та його дружина володіли нежитловими приміщеннями в Одесі, а сам депутат також орендував нежитлові вбудовані приміщення в Кілії на Одещині.

На сьомій позиції рейтингу "королів нерухомості" знаходився Микола Бабенко, член депутатської групи "Довіра". Разом із дружиною вони володіли у 2022 році 10 домівками. Народний депутат мав квартиру у Києві площею 33 кв. м та два житлових будинки у селі Гатне на Київщині площею 113 та 112 кв. м. У спільній власності подружжя був житловий будинок у Києві площею 498 кв. м та три житлові будинки у Гатному площею 124, 120 та 120 кв. м. Дружина Бабенка також мала у власності квартиру у Києві площею 85 кв. м та два житлових будинки у Гатному площею 112 та 104 кв. м.

Крім того, з лютого 2022 року Бабенко орендував квартиру у Білій Церкві площею 61 кв. м. До того ж, депутат мав два офіси у Києві, а його дружина — чотири, у спільній власності подружжя був один офіс у столиці та ще один у Харкові. Бабенки також мали нежитлові приміщення у Києві, Харкові та Дніпрі.

На восьмому місці рейтингу "королів нерухомості" розташувався Сергій Тарута, представник фракції "Батьківщина". Разом із дружиною Ольгою вони володіли у 2022 році 9 оселями, частина з яких знаходилась на тимчасово окупованих територіях.

Сам народний депутат володів квартирою площею 172 кв. м у Києві. Крім того, він мав нерухомість на окупованих землях: житловий будинок площею 1728 кв. м у Донецьку, квартиру у Маріуполі (45 кв. м), квартиру в кримській Алушті (70 кв. м) та ще одну в селищі міського типу Нікіта у Криму (106 кв. м), а також квартиру у Донецьку (130 кв. м).

Дружина Тарути володіла житловим будинком на 479 кв. м у Києві та будинком на 165 кв. м у Маріуполі. У спільній власності вони мали квартиру на 62 кв. м у Маріуполі. Окрім того, депутат мав нежитловий будинок у Києві та орендував офіс у столиці.

Дев'яте місце у цьому рейтингу посіла Галина Васильченко, депутатка фракції "Голос", разом зі своїм чоловіком Сергієм, які володіли дев'ятьма оселями.

Депутатка мала у власності дві квартири у Львові — площею 126 та 73 кв. м. Її чоловік володів чотирма квартирами у Львові: дві з них мали площу 70 кв. м кожна, одна — 68 кв. м, а остання — 38 кв. м. Сергій Васильченко також володів квартирами на 52 та 40 кв. м у місті Мостиська на Львівщині.

Крім того, чоловік депутатки мав дачний будинок у Мостиській, який у 2022 році ще будувався. Тим часом сама Галина Васильченко вказала місцем своєї реєстрації житловий будинок на 277 кв. м у селі Пасіки-Зубрицькі Львівської області. Вона також вказала у декларації за 2022 рік, що орендувала квартиру на 49 кв. м у Києві.

Десяте місце посів Петро Порошенко, експрезидент та лідер фракції партії "Європейська солідарність", разом з дружиною Мариною, які володіли, за даними декларації за 2022 рік, сімома домівками.

Згідно з декларацією за 2022 рік, Порошенко мав дві квартири у Києві — площею 134 та 82 кв. м, а також квартиру на 68 кв. м у Вінниці. У Козині Київської області нардеп володів житловим будинком з надвірними побудовами площею 1332 кв. м.

Тим часом його дружина Марина володіла квартирою площею 82 кв. м у Києві та житловим будинком на 344 кв. м у селі Петропавлівське на Київщині. У тому ж селі дружина Порошенка мала у частковій власності житловий будинок на 188 кв. м.

Раніше ми писали, що українців обурив автопарк нардепів на майже $3 млн.

  • Вас може зацікавити:

Росія приховала більше, ніж заморожені $300 мільярдів: як Україні отримати російські репарації

Країна-союзник виділить Україні 122 млн євро: куди підуть гроші

Країна НАТО надаватиме 3000 боєприпасів Україні щомісяця

Источник: apostrophe.ua
Продукты стали роскошью: как украинцы выживают на минимальную зарплату
Максим Колосар: соглашение еще не приговор, доказано делом Головача
Штрафы для водителей электросамокатов: придется отдать деньги за ряд нарушений
Экс-совладельца ПриватБанка Боголюбова объявили в розыск: детали
Pathfinder: The Dragon's Demand – новая RPG с миниатюрамными фигурками, созданная ветеранами Baldur's Gate
«Украинские вертолеты» раздали сертификаты в школу детям погибших Героев в трех громадах Киевщины
Как обрезать разные виды яблонь осенью: сроки и правила хорошего урожая
Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки
Сотрудник Нацбанка в Киеве угрожал военному оружию: детали инцидента
Передача показателей счетчика: почему это важно и как сделать это правильно
Вкусный ужин за 15 минут: звезда "Мастер Шеф" дала простой рецепт пасты с грибами
В Нежине полицейский убил военного
Как научиться принимать критику без тревоги: полезные советы
Как сохранять спокойствие в стрессовых ситуациях: лучшие техники от психологов
ГУР показало фото окупантов, взятых в плен в Волчанске
Досчитают налоги: "Укрпочта" меняет тарифы, подорожание ожидает с 1 октября
Прогнозы по ценам на продукты до весны 2025 года
На менеджера НБУ, что угрожал бойцу ВСУ, составили админпротокол
Нелегальный рынок оживает
Александр Мусиенко рассказал, зачем путин изменил ядерную доктрину
Суд оправдал певицу Соловий, которая обматерила Ильичевск
Счетчики и коммуналка: правила, которые уберегут от заоблачных сумм в платежках
Синоптик предупредила о резком изменении погоды в Украине
Хватит на всех: оригинальный рецепт соленого кекса для большой компании
«Газпром» больше не в топ-100 самых прибыльных компаний РФ - имеет лишь рекорд по убыткам
Министр Светлана Гринчук рассказала о решении насущных проблем: решении вопроса водообеспечения фронтовых областей
Отложите тысячи гривен на восстановление: как сделать ногти блестящими и ускорить их рост без больших затрат
Выписывать штрафы украинцам в ТЦК имеет право только одно лицо — решение суда
Обеспечение Николаевской области питьевой водой: Светлана Гринчук рассказала о решении насущных проблем
Украинцы могут получить частную пенсию: трудовой стаж не имеет значения
Блогер приготовила ужин на 4 всего за 90 грн: какие продукты ей понадобились
Под завалами могут быть полицейские: новые подробности удара по Кривому Рогу
Lifecell раздает годовой запас мобильного интернета: можно получить до 30 сентября
Как обрезать осенью виноград для щедрого урожая: главные правила
"Боялись и в кустах лазили": жители Курской области рассказали про украинских "фашистов"
Как избежать конфликтов в отношениях: "правило 5 секунд"
"ПриватБанк" блокирует счета без объяснения причин: украинцам посоветовали, что нужно делать в таком случае
Государственную помощь отменят с 1 октября: кого оставят без денег
«Первая в своем классе»: у пирса затонула новейшая атомная подводная лодка Китая
Журналист нашел африканского "двойника" Путина