Підосичники стануть улюбленими грибами: як заготувати їх на зиму - маринування та заморозка, рецепти

Поділитися сюжетом
Підосичники стануть улюбленими грибами: як заготувати їх на зиму - маринування та заморозка, рецепти

Для багатьох українців триває сезон збирання грибів і ми вже кілька разів розповідали про те, як правильно на них полювати, щоб не зашкодити собі.

Але ось ви зібрали повні кошики і що далі? З умовними білими грибами все зрозуміло, а як заготовити підосичники? Ми вам допоможемо з цим.

Гриби, фото із соцмереж

Щоб зберегти їх смак і аромат на довгі зимові місяці, пропонуємо вам один із найкращих рецептів маринованих підосичників.

Інгредієнти:

- 550 г відварених підосичників
- 2 ст. л. оцту 9%
- 240 мл води
- Неповна ст. л. солі
- 1 ст. л. цукрового піску з гіркою
– 7 горошин чорного перцю
– 5 шт. запашного перцю
- 2 шт. гвоздики
- 2 листи лавра

Приготування:

Перший крок – це підготовка грибів. Очистіть підосичники, прибравши шкірку з ніжок і ретельно перевіривши капелюшки на предмет червивості. Наріжте очищені гриби на великі шматочки і помістіть в каструлю з холодною водою, щоб вони "відпочили" і освіжилися.

Промийте гриби кілька разів, змінюючи воду, доки вона не стане кришталево чистою. Потім поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Не забудьте зняти пінку, яка утворюється на поверхні, та додайте трохи солі. Варити гриби на помірному вогні близько 30 хвилин.

Після варіння відкиньте гриби на друшляк, дайте стекти воді і промийте їх під холодною проточною водою. Тепер вони готові до маринування!

В емальовану каструлю налийте 240 мл води і викладіть туди відварені підосичники. Додайте цукор, сіль, оцет, лавровий лист, горошини перцю та гвоздику. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, прокип'ятіть 4-5 хвилин. Не забудьте скуштувати маринад - можливо, вам захочеться додати трохи цукру чи солі для ідеального смаку.

Гарячі гриби разом із маринадом розкладете по стерильним банкам, залишаючи трохи зайвого маринаду. Закрийте банки стерильними кришками, але не закручуйте їх.

Тепер настав час стерилізації. Наповніть велику каструлю водою, так щоб вона закривала дно на 5 см і помістіть в неї банки. Доведіть до кипіння та стерилізуйте: 10 хвилин для півлітрових ємностей та 15 хвилин для літрових. Акуратно витягніть банки і щільно закрутіть кришки.

Переверніть банки, укутайте їх рушником і залиште остигати за кімнатної температури на добу. І ось, ваші мариновані подосиновики готові!

Підосичники, гриби, кадр з відео

Заморожені варені підосичники

Інгредієнти для приготування:

- 1 кг свіжих підосичників

- 1 літр чистої води
- 2 лаврові листи
- 1 цибулина
- Неповна ст. л. солі
- 5 горошин чорного перцю

Приготування:

Почнемо з найважливішого – ретельної підготовки грибів. Промийте їх під струменем холодної води, позбавляючи від бруду та листя. Зверніть увагу на капелюшки: вони мають бути ідеальними, без червоточин. Ніжки подосиновиків теж потребують турботи - зніміть з них шкірку і наріжте великими шматками, щоб зберегти текстуру.

Після того, як гриби готові, помістіть їх у велику каструлю із прохолодною водою. Додайте сіль, лавровий лист та горошини перцю, щоб надати страві аромату. Цибулину очистіть, розріжте навпіл і відправте до решти інгредієнтів. Цей простий трюк додасть особливу насолоду і насиченість вашій страві.

Тепер поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння. Як тільки вода почне вирувати, зніміть пінку, що утворилася, і зменшіть вогонь. Дайте грибам покипіти близько 20 хвилин, дозволяючи їм увібрати всі аромати.

Після варіння перекладіть вміст каструлі на друшляк і дайте стекти воді - це займе приблизно 10 хвилин. Дозвольте подосиновикам охолонути, щоб вони зберегли свою форму та текстуру.

Заморожуємо з розумом

Тепер настав час зберегти цей грибний делікатес. Перекладіть охолоджені підосичники в пакети або харчові контейнери, не забудьте підписати їх: вкажіть дату та назву. Це допоможе вам не заплутатися в запасах, коли настане час готувати.

Зберігайте ваші заморожені підосичники у морозильній камері до 6 місяців. Вони стануть чудовою основою для гарнірів, начинки пиріжків або просто як самостійна страва.

Підосичники, гриби, кадр з відео

Самса з індичкою: готуйте, поки духовка розігрівається.

Раніше ми повідомляли про перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "вилетить" швидше за інших.

Джерело: znaj.ua
Українська косметика злетить у ціні: дісталися європейські стандарти
Хвиля масових псевдомінувань в Україні: ЗМІ знайшли зв'язок з підпалами авто ЗСУ
Українці отримують на 111% більшу зарплату, ніж торік: названо найбільш оплачувані професії
Саме той рецепт українського гуляшу: ви захочете їсти його щодня
"Ще на два роки": у ЄС анонсували продовження місії з навчання українських бійців
Курячий м'ясний хліб з овочами: легкий та ситний варіант для перекусу
Учнів звільнять від ДПА: кому значно полегшать навчання
Війна РФ проти України: Зеленський заявив про фактичне включення КНДР
Названо знаки Зодіаку, які завжди думають наперед: кого назвали астрологи
Водіям спростили життя: кому не треба здавати на права
«Везерфорд Україна» підозрюють у схемах із тендерами: корупція, псевдолокалізація та зв’язки з агресором
Сир дешевшає, а масло дорожчає: чому лихоманить ціни на “молочку”
На Вінниччині посадовиця привласнила 340 тисяч гривень бюджетних коштів: їй оберуть покарання
В ЗСУ розповіли, скільки дронів РФ знищила українська ППО за тиждень
Прості трюки, які допоможуть заощадити час на кухні
Смачніше за будь-яку ковбасу: шеф-кухар дала простий рецепт курячого рулету
ТЦК можуть взятися за жінок: які заходи реальні у майбутньому
Візит Путіна у Бразилію: Україна закликала арештувати диктатора
Родини отримають понад 11 тисяч гривень допомоги: українцям розповіли про умови
Укрпошта повертає гроші за доставку: що готують користувачам
Як заготовити врожай щавелю на зиму: найкращі способи господинь
Українці можуть втратити земельний пай: у чому причина
Морква по-корейськи за лічені хвилини: кулінар дала простий рецепт
У жінки вимагали віддати квартиру, погрожуючи «наслідками»: деталі справи на Івано-Франківщині
Долар по 45: експерти прогнозують подальше падіння гривні
Журналістка Яніна Соколова прокоментувала "вирок" російського суду щодо неї
Як виростити троянду з букета: ці поради допоможуть виростити гарний кущ
Як легко отримати енергоефективні технології на зиму: інструкції від Міненерго
Унікальний кейс: онук поскаржився на бабусю омбудсмену України
Промисловці закликали президента не допустити зростання тарифів на вантажні перевезення УЗ
Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло
Мобілізація в Україні: адвокат пояснив, що робити, якщо ТЦК оголосив в розшук
Унікальний кейс: онук поскаржився на бабусю омбудсмену України
Надя Дорофєєва визнала, що з Кацуріним не все так просто і вони роблять це вночі: "Має бути голодним"
Опалювальний сезон в Києві: столиця визначилась з датою, коли чекати теплі батареї
Працівник служби доставки привласнював гроші: деталі схеми на Одещині
За тиждень ДТЕК повернув світло у домівки жителів 41 населеного пункту після ворожих обстрілів
Кольчуга для Leopard від Сталевого фронту: українські танки отримують додатковий захист
Бронювання ретельно переглянуть ТЦК: Україною ширяться масові перевірки