Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями секретами приготування вінегрету, щоб звичайний салат виходив неймовірно смачним.
Щоб приготувати смачний вінегрет, шеф-кухар бере такі інгредієнти:
- буряки - 3 шт.
- картопля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 0,5 шт. маленької
- горошок заморожений - 80 г
- огірки солоні - 5-6 шт.
- олія домашня - 4-6 ст.л.
- оцет бальзамічний - 0,5 ст.л.
- гірчиця зернова - 1 ст.л.
- сіль і перець - за смаком
Також за бажанням до вінегрету можна додавати квашену капусту, оселедець, копчену рибу, мариновані гриби, квасолю, спаржу, кальмари чи мідії.
Овочі шеф-кухар радить не варити, а запікати. Буряки, картоплю та моркву чистимо, нарізаємо невеличкими кубиками, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо в духовці хвилин 30.
При цьому щоб буряк не фарбував решту інгредієнтів, заправляємо його кількома ложками олії та викладаємо на деко збоку від інших овочів. Також із овочами можна запекти 3-5 зубчиків часнику для заправки.
Цибулю нарізаємо дрібно, солоні огірки – кубиками.
"Горошок полюбляю свіжоморожений, а не консервований. Він більш солодкий. А ще інколи додаю квасолю, але зовсім трішки, для акценту", – відзначила шеф-кухар.
Для заправки змішуємо гірчицю з оцтом та 1-2 ст.л. ароматної олії. За бажанням також можна додати хрін і запечений часник.