Дуже пікантно: рецепт картопляного салату із зеленню в азіатському стилі
В Інстаграм food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood розповів, як здивувати гостей за столом завдяки картопляному салату з азіатськими нотками.
Остроті може надати страві не тільки гірчиці, ви опціонально можете вибрати щось, щоб вам більше подобається більш насичений смак.
Інгредієнти для салату:
- 400 г відвареної картоплі, нарізати кубиками;
- 1 моркву, нарізати кубиками;
- 1-2 огірки, нарізати слайсами, присипати сіллю, залишити на 30 хвилин, потім віджати;
- 4 відварені яйця, нарізати кубиками;
- 1 червона цибулина, нарізати тонкими скибочками;
- Невеликий пучок зеленої цибулі нарізати.
Інгредієнти для соусу:
- 120 мл майонезу;
- ½ ч.л. MSG (глутамату натрію);
- 1 ч. л. гострої гірчиці;
- 1 ч. л. тертого свіжого імбиру;
- 1 ст. рисового оцту;
- 1 ст.л. мирина;
- Сіль до смаку.
Приготування:
Відваріть картоплю і наріжте її кубиками. Моркву також наріжте кубиками та злегка відваріть. Огірки наріжте тонкими слайсами, посипте сіллю і залиште на 30 хвилин|мінути|, щоб вони пустили сік. Потім ретельно відіжміть їх.
Відваріть яйця, наріжте кубиками. Червону цибулю наріжте тонкими скибочками, а зелену цибулю дрібно порубайте.
Змішайте майонез, глутамат натрію, гостру гірчицю, тертий імбир, рисовий оцет та мирин. Спробуйте соус і відрегулюйте смак за власним бажанням.
У великій мисці змішайте картоплю, моркву, огірки, яйця, червону та зелену цибулю. Додайте соус і добре перемішайте.
Салат можна подавати відразу, але якщо залишити його на ніч у холодильнику, смак стане ще більш насиченим.